Despre declinul reach-ului organic in Facebook si cum sa il gestionam

Daca in ultimii ani ai gestionat o pagina de Facebook pentru un business, poate ai observat ca nu mai exista atat de mult engagement la postarile pe care le faci.

Acest lucru se intampla din doua motive:

a. Exista din ce in ce mai multe anunturi care concureaza pe spatiul din News Feed, iar Facebook se straduieste sa arate oamenilor cele mai relevante anunturi pentru ei.

b. In 2018, algoritmul Facebook se schimba, deoarece acesta incearca sa revina la scopul initial, si anume: conectarea cu oamenii in principal si mai putin consum de mass-media.

Deci, ce e de facut in acest caz?

Mai jos regasesti 9 lucruri care te pot ajuta:

1. Fii mult mai selectiv in ceea ce postezi

Goal-ul nu mai este acela de a posta cat mai mult si sa astepti sa vezi ce se intampla. In prezent, scopul principal este acela de a obtine cat de multa interactiune se poate dintr-o singura postare.

Spre exemplu, in pagina noastra de Facebook adLemonade, fanii nostri au fost mult mai incantati de postarile in care fiecare membru al echipei noastre s-a prezentat, reach-ul acestor postari fiind dublu fata de cel al postarilor obisnuite cu stiri din industrie.

2. Reaminteste-le fanilor tai ca in bara de meniu din stanga news feed-ului lor pot vedea continut din paginile la care au dat like

3. Fa cunoscut fanilor paginii tale ca pot sa isi actualizeze setarile notificarilor pentru a vedea postarile pe care le faci

4. Incurajeaza-i sa interactioneze cu postarile tale atunci cand le vad, pentru a vedea si mai multe (like & share)

5. Posteaza video-uri interesante

Video-urile sunt mai atractive si capteaza mai repede atentia. Foloseste video-uri cu animatii, vizual interesant si text pentru a atrage atentia utilizatorilor.

6.Realizeaza transmisii live pe Facebook

Daca inca nu ai facut live pe Facebook e timpul sa incerci. Promoveaza ceea ce faci, ofera continut relevant si realizeaza live-uri de cateva minute. Studiile arata ca video-urile live sunt de 3 ori mai urmarite decat video-urile traditionale.

7. Realoca timp si efort pentru ceea ce ai obtinut deja

Pentru ca Facebook inseamna schimbare, e cel mai bine sa te focusezi pe continutul site-ului tau, continutul blog-ului si sa le faci relevante pentru cei pe care doresti sa ii targetezi.

8. Trateaza Facebook-ul ca pe o platforma de anunturi platite

Din moment ce trebuie sa platesti ca sa iti atingi scopul, targetarile pe care le faci trebuie sa fie corecte si relevante.

De exemplu, noi targetam oameni interesati de domeniul nostru, cum ar fi persoanele care lucreaza in online marketing sau oameni care au interactionat cu noi in trecut. Folosim mult Remarketing si Lookalikes, iar acest lucru ne ajuta sa ajungem si la persoanele care au auzit de noi, dar si la persoanele care inca nu ne cunosc si care au interese si comportament asemanator. Astfel, crestem brand awareness-ul si ajungem la potentiali noi clienti.

9. Daca te ocupi cu advertising-ul, fa mai mult decat setarile de baza

Optiunile de targetare in Facebook s-au imbunatatit considerabil in ultimii ani. Acum poti ajunge la persoana potrivita bazandu-te pe caracteristici demografice, interese, comportament si altele.

Foloseste toate tool-urile, care nu fac altceva decat sa te ajute sa iti indeplinesti obiectivele.

Daca intampini dificultati cu strategia de promovare, te indemnam cu drag sa apelezi la specialisti. Aici la adLemonade avem o echipa intreaga care te poate ajuta. Hai sa povestim la o limonada cu PPC 😉

 

 

One thought on “Despre declinul reach-ului organic in Facebook si cum sa il gestionam

  1. Hiper Domeny says:

    Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that Ive truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *