3 super puteri ale Agentiilor de Marketing Digital

Te-ai gandit sa externalizezi campaniile tale de Google Ads sau din Facebook si nu stii daca e cea mai buna decizie? Te temi ca, lucrand cu o agentie, nu vei mai avea controlul pe care il ai atunci cand iti faci singur campaniile?

Majoritatea dintre noi au aceste intrebari atunci cand evalueaza optiunea de a externaliza serviicile de marketing online. Decizia dintre angajarea unei echipe de marketeri interni sau angajarea unei agentii de marketing nu se reduce doar la pret, ci la maximizarea eficientei.

Tratate punctual, noi am identificat 3 dintre avantajele majore ale colaborarii cu agentie:

 

  • Cu un singur fee obtii mai mult decat o expertiza

 

O agentie ofera mai mult decat marketing. Contactand agentia, implicit ai acces la profesionisti in optimizare, in social media, designeri grafici si multi altii, in functie de specificul agentiei.

Daca vei alege sa formezi o echipa de marketing interna, pe langa timpul investit in gasirea specialistilor si interviurilor trebuie sa tii cont si de costurile mai ridicate aferente remuneratiilor angajatilor si costurile de training pentru ca vei dori sa ii tii mereu la curent cu noutatile din industrie.

? Spre exemplu, noi, in agentie, oferim fiecarui client o echipa dedicata formata din 2 specialisti care se ocupa de cont. Asadar, va exista intotdeauna o persoana de rezerva in cazul in care cealalta se afla in concediu, evitand astfel intarzieri in transferul informatiilor si implementarilor.

 

 

  • Acces la cele mai noi tehnologii si tool-uri de marketing

 

Avand la indemana instrumente de marketing noi, automat va creste eficienta, productivitatea si performanta campaniilor derulate.

Desi exista si tool-uri pe care le poti folosi in mod gratuit, colaborand cu o agentie, ai acces la cele mai noi soft-uri si tool-uri din industrie si rapoarte detaliate fara niciun cost suplimentar.

? Noi, la adLemonade, pe langa zilele de training intern si transferul de know how intre noi, marketerii interni, beneficiem si de versiuni beta ale tipurilor de campanii. Ca atare, un plus pe care il aduce colaborarea cu agentia este testarea a tot ce este nou si urmeaza a fi utilizat in campanii sau in optimizarile pe care le facem in conturile clientilor.

 

 

  • O perspectiva din exterior asupra business-ului

 

Beneficiezi de o perspectiva obiectiva din partea unei echipe care lucreaza cu industrii diferite si are o experienta vasta in mediul digital. Uneori, angajatilor le este mai greu sa vina tot timpul cu idei noi tinand cont de faptul ca lucreaza doar cu acest business, aici intervine avantajul agentiei. 

Mai multi oameni inseamna mai multe idei. Oamenii din agentia de marketing digital sunt antrenati sa priveasca afacerea ta din punctul de vedere al consumatorului sau al clientului si aduc o perspectiva fresh de ansamblu construita pe baza experientei acumulate, intelegand trendurile si bunele practici.

? Tinand cont de varietatea tipurilor de business din portofoliul nostru (de la business-uri de e-commerce in electronice, auto sau fashion pana la lead gen), putem oferi o analiza de ansamblu din perspectiva consumatorului, dar si a specialistului in marketing.

 

Cand alegi sa lucrezi cu o agentie de marketing online, poti accesa rapid si usor informatii despre cele mai noi tendinte din marketingul digital si bunele practici din domeniu care se traduc in eficientizarea bugetelor si avantaj competitiv pentru tine. Agentiile sunt constituite din marketeri curiosi, cu ritm rapid de invatare, carora le place sa rezolve problemele si sa propuna solutii. Chiar daca ai o echipa de baza cu care lucrezi zi de zi, colaborarea cu o agentie ajuta la pastrarea lucrurilor proaspete, bine informate si verificate.

Daca ai un business si te gandesti sa externalizezi sau sa testezi noi directii in marketingul digital, vino sa povestim la o limonada cu PPC, scrie-ne la contact@adlemonade.com!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *