Cum să vinzi online cu ajutorul Facebook/Instagram Shops

Cum să vinzi online cu ajutorul Facebook/Instagram Shops

Facebook Shops a fost lansat inițial pentru a ajuta magazinele mici să vândă, în cazul în care nu au propriul lor website. Este practic un magazin online creat direct în platformele de social media. În momentul de față, majoritatea magazinelor de eCommerce se folosesc de acest shop cu opțiunea de a vinde direct din website-ul lor.

Funcția de Facebook Shop este un must-have în social media pentru brandurile de eCommerce și nu numai, pentru că îți permite afișarea și vânzarea produselor tale direct în platformele de social media: Facebook și Instagram. Shop-ul se crează din Commerce Manager, o platformă dedicată shoppingului, de unde poți gestiona cu ușurință catalogul tău de produse și unde poți crea seturi dedicate diverselor categorii de produse. Tot aici poți analiza performanța vânzărilor și popularitatea produselor vândute, în vederea optimizării shop-ului.

În acest articol vorbim strict despre cei care au deja un website, despre cum putem să îi ajutăm să își mărească prezența în online și ulterior să genereze mai multe comenzi.

Ce beneficii ai dacă folosești Facebook Shops?

  • o prezența stabilă în mediul online, atât pe Facebook cât și pe Instagram
  • creșterea brand awareness-ului prin afișarea produselor vândute direct în Facebook/Instagram
  • îți poți publica propriul set de produse, fie el de promoții sau, pur și simplu, o categorie specifică din site
  • poți adăuga oricât de multe produse dorești
  • îți poți personaliza inventarul de produse în funcție de criteriile pe care le dorești
  • poți comunica mult mai ușor cu clienții sau potențialii clienți
  • poti eticheta produsele din shop în content-ul tău din feed, reels, live sau story, pentru o rată de conversie mai mare
  • poți să te folosești de shop pentru diferite campanii de publicitate punctuale

Cum să începi?

În primă fază, este necesar un catalog al produselor, care să se încadreze în cerințele Facebook. În cazul în care se încalcă aceste cerințe, shop-ul va fi dezaprobat.

Află mai multe despre politicile Facebook privind shop-urile aici

După realizarea catalogului, trebuie sa exportăm produsele din site. Feed-ul produselor trebuie să fie programat spre actualizare, iar noi recomandăm ca aceasta actualizare să se facă în fiecare oră. Mare atenție să respecți câmpurile de date specificate de Facebook, pe care le puteți vedea aici.

Tot ce mai rămâne de făcut este încărcarea feed-ului de produse în catalog, iar după ce a fost încărcat cu succes se poate începe publicarea shop-ului.

De reținut! Momentan, există două canale de vânzare, Facebook și Instagram. Fiecare canal are politica lui proprie, iar pentru a putea publica shop-ul pe contul tău de Instagram vei avea nevoie de activitate constantă: publicarea de postări, creșterea numărului de followers.

Customizare

Îți poți customiza shop-ul după bunul tău plac prin opțiunea de customizare disponibilă în shop: îți poți selecta ce catalog de produse să fie afișat primul sau ce culoare să aibă butoanele folosite și poți genera un preview înainte de publicare. După ce te-ai asigurat că totul este așa cum îți dorești, îl poți publica și te poți bucură de o nouă experiență de online sales pe canalele tale de social media.

Ai întâmpinat probleme?

Noi suntem aici să te ajutăm, în cazul în care contul tău de commerce a fost dezaprobat sau nu ai reușit să publici propriul shop. 

Nu uita, funcţia de Shopping va fi disponibilă şi pe WhatsApp şi pe alte aplicaţii de mesagerie sub umbrela Facebook. Ne poți urmări pentru mai multe detalii cu referire la acest subiect.

Facebook | Instagram | Linkedin

1 thoughts on “Cum să vinzi online cu ajutorul Facebook/Instagram Shops

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *