TikTok pentru Business-ul tău

TikTok pentru Business-ul tău

Aplicația momentului este, fără doar și poate, TikTok. Adaugi video-uri rapid, cu efecte, texte și sunete și, astfel, reușești să ajungi la un număr impresionant de oameni. În articolul de mai jos, vei afla de ce ar fi bine ca brandul tău să folosească TikTok, care sunt trend-urile anului 2022, care sunt best practices când vine vorba despre această platformă, ce poți să faci pentru și mai multe vizualizări și cum poți îmbunătăți calitatea TikTok-urilor tale. 

De ce ar trebui ca brandul tău să folosească TikTok?

TikTok este platforma de social media cu potențial pe termen lung. De ce? Există posibilitatea unei creșteri organice și sunt o mulțime de utilizatori activi care creează și consumă conținut. Pe TikTok, utilizatorii pot vedea fețele reale și auzi vocile creatorilor lor de conținut favoriți, ceea ce este un plus față de alte platforme, unde dau peste zeci de poze editate. În plus, TikTok-urile sunt ușor de distribuit și pe alte rețele sociale, iar acest lucru crește automat numărul vizualizărilor. Așa că, ține minte: TikTok are un algoritm unic și inovativ, care îți permite să ajungi la cât mai mulți oameni, cărora le va plăcea conținutul tău, și te face să te simți parte dintr-o comunitate, mai mult decât o fac alte platforme.

Trend-uri TikTok în 2022

 • Dansuri și coregrafii – platforma este bine cunoscută pentru creatorii de coregrafii și mișcările acestora, iar cei mai bine plătiți TikTok-eri sunt chiar dansatori.
 • Umor „edgy” – există un motiv pentru care TikTok e atât de popular printre tineri: video-urile scurte și natura aplicației, prin care treci rapid de la un post la altul, o fac să fie perfectă pentru umor quick and catchy.
 • Transformări – fie că vorbim despre aspectul fizic, de locuința ta sau chiar de birou, video-urile de tipul „before and after” au un număr mare de vizualizări și de interacțiuni cu publicul.
 • Tranziții subtile – un alt element unic al TikTok-ului este reprezentat de tranzițiile din video-uri. Tool-urile de editare ale aplicației te ajută să faci trecerea de la un clip la altul în așa fel încât să arate…ca un truc de magie.
 • Fii sincer și arată-ți vulnerabilitățile
 • Fă TikTok-uri cu familia sau cu colegii de la birou – acest lucru merge mână în mână cu sinceritatea și originalitatea. Unde mai pui râsetele și distracția de care veți avea parte împreună la vizionarea de „bloopers”.
 • Referințe din filme, seriale sau melodii celebre – obține likes, comments și shares din cadrul unor baze de fani ale celor mai în vogă seriale.

Știai că 67% din utilizatorii de TikTok susțin că platforma i-a inspirat să facă shopping chiar și când nu plănuiau să o facă? Mai mult decât atât, 74% din utilizatori susțin că TikTok i-a inspirat să afle mai multe despre un produs sau un brand online, iar 66% din utilizatori susțin că TikTok i-a ajutat să se decidă în privința a ceea ce vor cumpăra.

TikTok Best Practices for Brands

 • Adaptează-te la trend-uri – inspiră-te din lista noastră de mai sus sau petrece câteva minute pe aplicație și, cu siguranță, vei găsi ceva potrivit conceptului tău de business.
 • Conectează-te cu publicul tău țintă – ar fi minunat să ai milioane de urmăritori care să îți iubească postările, dar vorbind mai realistic, vei avea nevoie de o nișă. Probabil există o categorie sau două în care content-ul tău se potrivește cel mai bine.
 • Colaborează cu alte brand-uri – acesta este un mod inedit prin care să te expui utilizatorilor, dar și să obții venit.
 • Inspiră-te, iar apoi creează-ți propriul conținut – urmărește ceea ce fac TikTok-erii din sfera ta și preia câteva idei, care se potrivesc mănușă brand-ului tău.
 • Spune o poveste și arată lumii cine ești – ca în orice alt context, prima dată este bine să faci cunoștință cu cei pe care nu îi cunoști și să îți faci introducerea într-o manieră atractivă.
 • Postează frecvent – pe lângă faptul că tot ceea ce postezi trebuie să fie fără de cusur, este indicat să postezi cu regularitate. Nu uita de urmăritorii tăi și vino mereu cu ceva nou. Cum poți să faci asta? Leagă-te de lucrurile mici care îți ies în cale: a day at the office, produse/servicii noi, prezintă-ți echipa, oferă sfaturi din domeniul în care activezi, tips&tricks, video-uri how to etc.
 • Fii autentic, indiferent de ceea ce postezi – fie că folosești idei din alte părți, fie că ești într-o colaborare cu un alt brand, marca ta trebuie să aibă acea amprentă recognoscibilă, căreia să îi rămâi fidel. Urmează-ți stilul, iar urmăritorii te vor recunoaște dintr-o mie.

Ce poți să mai faci pentru și mai multe vizualizări?

 • Folosește hashtag-uri

Hashtag-urile sunt un „must” dacă vrei ca video-urile tale să fie vizualizate. Și e atât de simplu să faci asta! Mai ales că există tool-uri online, care îți vin în ajutor pentru a găsi cele mai relevante hashtags pentru postarea sau brand-ul tău. Acestea vor propulsa video-urile tale printre primele rezultate, atunci când oamenii caută un anumit hashtag. 

 • Distribuie pe alte platforme

Da, TikTok-ul este extrem de actual, dar e nevoie să fii prezent și pe alte platforme pentru a deveni cunoscut publicului. Distribuie conținutul tău de pe TikTok pe Instagram, Facebook sau Twitter și maximizează numărul de vizualizări. 

 • Interacționează cu alți creatori de conținut de pe TikTok

O metodă bună de a-ți construi o comunitate pe TikTok este de a interacționa cu video-urile altor persoane. Cum? Comentează și apreciază alte video-uri, iar asta va conduce la mai mulți utilizatori vizitându-ți profilul.

Cum poți îmbunătăți calitatea TikTok-urilor tale?

 • Orientarea video-urilor pe verticală

Pe TikTok, video-urile verticale arată mult mai bine decât cele orizontale, deci au rezultate mai bune.

 • Adaugă descrieri „catchy” și captivante

Uneori, o descriere savuroasă poate fi la fel de bună ca video-ul în sine sau, și mai bine, acestea se pot completa într-un mod atractiv pentru urmăritori. Așadar, asigură-te că adaugi descrieri la toate video-urile tale!

 • Folosește efecte creative

După cum am spus și mai sus, TikTok îți oferă posibilitatea utilizării unor efecte noi, cool și atractive pentru viewers. Adaugă câteva efecte simple și oferă-le video-urilor tale…a little twist.

Dacă până acum nu erai pregătit să creezi conținut pentru TikTok, acum, după toate aceste sfaturi, cu siguranță ești. Îți vei crește comunitatea, vei descoperi o mulțime de „hacks/tips&tricks” și vei ajunge să te distrezi de minune cu această platformă. Spor la filmări!