Campanii de App installs – Apple Search Ads

Campanii de App installs – Apple Search Ads

Apple Search Ads devine tot mai cunoscut ca și canal de user acquisition, de aceea face parte din strategia noastră de marketing pentru clienții care au aplicații mobile. Mai jos vom discuta despre structura unei campanii Apple Search Ads și cum aceasta ajută la creșterea numărului de utilizatori din iOS și de ce nu, a veniturilor.

În Apple Search Ads rata de conversie este destul de ridicată, deoarece platforma permite să ajungi la un public extrem de relevant. Platforma folosește un model cost-per-tap, așa că licitarea pe cuvintele cheie potrivite în campaniile potrivite este crucială. Cu cât structurezi mai bine campania și aloci corect bugetul, cu atât vei putea să menții costul pe achiziție cât mai mic posibil.

Match Types

Folosirea match type-urilor corecte în campanii este fundamentală pentru îmbunătățirea procesului de licitare Apple Search Ads. În prezent, există două match types:

  • Exact Match:

După cum sugerează și numele, exact match poate fi utilizat pentru a viza cuvinte cheie specifice și variantele apropiate ale acestora. Dacă știi deja cuvintele cheie care sunt relevante pentru aplicația ta, utilizarea de exact match îți va permite să vizezi o audiență foarte relevantă.

  • Broad Match:

Cel mai probabil, nu vei putea găsi toate cuvintele cheie posibile făcând keyword research. De aceea, Apple Search Ads oferă opțiunea de broad match.

Cu broad match, vei viza căutări și expresii similare. Aceste căutări pot include cuvântul adăugat de tine – parțial sau în întregime.

Structura de campanii

Modul în care structurăm campaniile Apple Search Ads poate afecta performanța, raportarea și posibilitatea de scalare. Pentru a avea campanii de succes, recomandarea noastră este să le separăm după temă sau strategie. Pentru început, este o idee bună să avem următoarele patru tipuri de campanii:

1. Campanie de brand – focusată pe utilizatorii care caută aplicația sau numele brandului tău. Pentru a-ți proteja brandul, e indicat să ai o astfel  de campanie. În caz contrar, concurenții tăi ți-o vor lua înainte.

Cuvintele cheie vor ajuta ca reclama să se afișeze pentru căutările legate direct de aplicația și brandul tău.

Toate cuvintele cheie trebuie setate pe exact match.

2. Campanie de categorie – axată pe utilizatorii care caută termeni non-brand, dar care descriu categoria aplicației și ceea ce face aplicația. Cuvintele cheie de aici te pot ajuta să ajungi la un public mai larg de clienți interesați de aplicația ta sau similară cu aceasta.

De exemplu, dacă ai o aplicație de travel, campania generică ar putea include cuvinte cheie precum „călătorie”, „zbor” sau „hotel”. Deoarece pot exista mii de cuvinte cheie posibile, separarea acestora în grupuri de anunțuri pe baza anumitor criterii va fi benefică pentru structura campaniei tale de Apple Search Ads.

Cuvintele cheie trebuie setate pe exact match.

3. Campanie de concurență – axată pe clienții care caută aplicații similare cu a ta, în cadrul aceleiași categorii de aplicații. Poți obține instalări de la utilizatorii care caută aplicația concurenților tăi, licitând pentru cuvinte cheie care au legătură directă cu aceștia.

Astfel de cuvinte cheie ar putea avea un TTR (tap through rate) mai mic și un CPT (cost per tap) mai mare în comparație cu campania proprie de brand. Cu toate acestea, derularea unei campanii pe concurență este de dorit, deoarece are ca rezultat o creștere a gradului de brand awareness, respectiv mai multe instalări de aplicație.

Toate cuvintele cheie trebuie setate pe exact match.

4. Campanie de Discovery – (campanie de Reach) se focusează pe atingerea unui public mai larg și pe căutarea unor termeni populari de căutare pentru a-i adăuga în lista de cuvinte cheie.

În cadrul acestei campanii, se folosesc cuvinte cheie pe broad match & search match, pentru a potrivi automat anunțul (reclama) cu termenii de căutare relevanți. E indicat să creăm două ad group-uri:

  • Un ad group pentru Broad match, care include toate cuvintele cheie din celelalte trei tipuri de campanii, dar să bifăm opțiunea de broad match ON și Search Match OFF.
  • Un ad group pentru Search Match, care nu include cuvinte cheie, dar unde bifăm Search Match ON, astfel încât reclama noastră să poată fi asociată cu căutările relevante din App Store.

În concluzie, promovarea în Apple Search Ads este o modalitate eficientă și facilă de a ajuta utilizatorii să îți descopere aplicația în App Store.

Vrei mai multe downloads pentru aplicația ta? Îți stăm la dispoziție dacă te hotărăști să testezi această platformă.