Sfaturi pentru maximizarea rezultatelor din campaniile plătite

“Vreau să vând, îmi doresc o creștere de 200% a cifrei de afaceri anul acesta, vreau să am mai multe comenzi, vreau un revenue mai mare!” 

Acestea sunt cele mai frecvente și arzătoare dorințe pe care le auzim de la clienții noștri. Și este firesc să fie așa. Orice business are nevoie de creștere, are nevoie de evoluție de la an la an, însă pentru aceasta, nu este suficient să ai un produs sau un serviciu util clienților tăi și să faci campanii de promovare în Google și Facebook. Uneori, dacă există un produs foarte bun, eforturile de marketing pot fi minime. Dacă însă, discutăm despre o piață concurențială, un produs care nu este foarte cunoscut și care are nevoie de awareness, lucrurile se schimbă și este nevoie de o dinamică mai intensă a întregului business și de o claritate a drumului care trebuie parcurs până la acele creșteri de revenue așteptate.

Cum facem să ne ținem mereu în focusul clientului, cum facem să fim noi cei de la care clientul cumpără și astfel să ajungem la acele creșteri pe care și le dorește orice business? Prin dinamică și claritate. 

Avem nevoie de un dinamism permanent al business-ului nostru, mereu să venim cu ceva nou, mereu să atragem atenția asupra noastră. Toate acestea, bineînțeles, alături de un customer care foarte bine pus la punct, o atenție deosebită acordată dorințelor și feedback-ului clienților, ambalării produselor și imaginii noastre proiectate în fața clienților.

Iată mai jos câteva acțiuni pe care le poți face pentru a crește dinamica business-ului tău:

 1. Vino cu produse noi sau creează pachete noi cu produse complementare
 2. Urmărește toate sărbătorile și creează promoții pentru fiecare sărbătoare în parte
 3. Variază tipurile de promoții: de la promoții de discount, la promoții cu voucher, la promoții exclusive pentru clienții fideli sau abonații la newsletter
 4. Schimbă în permanentă bannerele din prima pagină a site-ului tău, oferă mereu un aspect proaspăt
 5. Focusează vânzarea pe anumite categorii de produse potrivite fiecărei perioade din an
 6. Folosește mai multe canale de promovare (Facebook/Instagram/TikTok/Youtube/Google ads, Organic/Newsletter/Comparatoare de prețuri)
 7. Realizează postări organice pe paginile tale de Social Media cu fiecare Promoție/Noutate/Categorie pe care dorești să o scoți în evidență.

Claritatea vine din realizarea unui plan de marketing în pași, împărțit pe luni, pe săptămâni, cu acțiuni de marketing și așteptări de revenue strâns legate de calitatea și numărul acțiunilor întreprinse. Pentru aceasta, se poate începe de la câteva întrebări simple:

 1. Ce planuri avem pentru luna care urmează? 
 2. Ce vom promova? 
 3. Pe ce canale? 
 4. Ce mesaj vom folosi?
 5. Ce sărbători sunt în luna care urmează?

Și tot așa, până la final de an, cu toate acțiunile puse într-un document. Lucrând în mod constant în acest mod organizat, cu claritate și perseverență, rezultatele nu vor înceta să apară.

Un plan concret de marketing va ajuta la maximizarea rezultatelor din promovare. Cele două sunt strâns legate. Dacă una nu funcționează corect, nu se va atinge potențialul maxim de revenue. 

Noutatea vinde. Spiritul proaspăt vinde. Dinamismul vinde. Organizarea vinde. Respectul față de client vinde.

Dacă ai nevoie de expertiza echipei noastre, îți stăm cu drag la dispoziție.